About

La Fonda Mexicana

     Mexikansk Gastronomi

OUR STORY

Ana-Gema Tolentino kommer ursprungligen från Mexiko, men bor sedan 2008 i Göteborg. Det var kärleken som tog henne till Sverige. Passionen har alltid varit hennes ledsagare, det märks inte minst i hennes entreprenörskap där kärleken till mat och produktdesign lagt grunden till två företag Makime Gourmet och Makime by Ana Tolentino.  Makime By Ana Tolentino formger unika smycken med tidlös design, ofta med referenser till den mexikanska matkulturen, såsom chili, taco och avokado. Designstudio med showroom är belägen i Gårda, Göteborg. Öppettider efter förfrågan.


Med bas på Hisingen i Göteborg driver Ana företaget Makime Gourmet. Makime Gourmet anordnar catering, workshops och events. Alla Anas recept har sitt ursprung från den autentiska mexikanska matkulturen, 2017 återvände Ana till Mexiko för att utbilda sig inom traditionell mexikansk matlagning. Resultatet av detta och hennes samarbete med brodern Anthony Tolentino har lagt grunden för menyerna.


Förutom att driva företag så är Ana en populär inspirationsföreläsare inom mexikansk matlagning men även inom kvinnligt entreprenörskap och integration. Ana är ett lysande exempel på att med hjärtat som ledstjärna hittar man alltid hem.


Anthony Tolentino är konsult till Makime Gourmet och även bror till Ana. Uppvuxen i en stor familj där köket var samlingspunk föll det sig naturligt att syskonen tog sitt intresse vidare och skapade en perfekt grund för Makime Gourmet.


Anthony är en naturbegåvning när det gäller att hålla många bollar i luften och är en klippa i köket. Han har utvecklad två chilisåser för Makime Gourmet och vem kan motstå den fantastiska chokladkakan med chili!


Hos Makime Gourmet ansvarar han för inköp och agerar inköpschef när det gäller att få tag i speciella mexikanska ingredienser och utrustning som ska skickas till Sverige från Mexico.


Anthony är även specialist på mexikansk traditionell mat och har tagit kurser vid School of Mexican Gastronomy, i Mexico City hos Yuri de Gortari,  mexikansk välkänd kock och specilaist på mexikansk gastronomi.


Mellan 2007 till 2013 hade Anthony ett eget företag i Mexiko City där han utveckla olika slags hamburgare, alla med hälsosamma recept. Från grillchef till kvalitetsansvarig.


Tack vare stöd från matinkubatorn One Stop Future Shop och kulturinkubartorn Brewhouse  har företagens affärsidéer mejslats fram och tillväxt tagit fart endast under några få år.


Makime Gourmet är även medlemmar i Nordic Taste & Flavour Centre, grundat av RISE

ÖPPETTIDER

Lunch

Fredag:       11- 14


Almuerzo

Lördag:       12-15


Vill ni komma andra tider?

Slå en signal på: 076-0062447


ADRESS


Stålverksgatan 2

417 07 Göteborg


(Infart 13 från Ringögatan, närmast hamnen)

© Copyright. All Rights Reserved.

KONTAKT


e-mail: hola@lamexicana.se


Tel: 076-006 24 47


Följ oss gärna på sociala medier :)

Instagram: @lamexicana.se

Facebook: @lafondamexicana