About

OUR STORY

Ana-Gema Tolentino kommer ursprungligen från Mexiko, men bor sedan 2008 i Göteborg. Det var kärleken som tog henne till Sverige. Passionen har alltid varit hennes ledsagare, det märks inte minst i hennes entreprenörskap där kärleken till mat och produktdesign lagt grunden till två företag Makime Gourmet och Makime by Ana Tolentino.  Makime By Ana Tolentino formger unika smycken med tidlös design, ofta med referenser till den mexikanska matkulturen, såsom chili, taco och avokado.


Med bas på Hisingen i Göteborg driver Ana företaget Makime Gourmet. Makime Gourmet anordnar catering, workshops och events. Alla Anas recept har sitt ursprung från den autentiska mexikanska matkulturen, 2017 återvände Ana till Mexiko för att utbilda sig inom traditionell mexikansk matlagning. 


Förutom att driva företag så är Ana en populär inspirationsföreläsare inom mexikansk matlagning men även inom kvinnligt entreprenörskap och integration. Ana är ett lysande exempel på att med hjärtat som ledstjärna hittar man alltid hem.


Bild: AnnaCarin IsakssonTack vare stöd från matinkubatorn One Stop Future Shop och kulturinkubartorn Brewhouse  har företagens affärsidéer mejslats fram och tillväxt tagit fart endast under några få år.


Makime Gourmet är även medlemmar i Nordic Taste & Flavour Centre, grundat av RISE