Mexikansk mat - mer än tacos!
Välkommen på en kvällskurs (eller många) med inspiration från Mexiko och dess spännade mat! Vi lagar mexikansk streetfood från grunden och kommer även pröva på traditionell mexikansk ’husmanskost’. Vi lagar mat tillsammans och avslutar kvällen med att avnjuta den i varandras sällskap.
Vi är specialiserade på workshops med mexikansk mat, allt i från att göra majstortillas, såser till avancerade rätter.
Exempel på en populär kurs: lär dig att skapa din egen choklad! Och varför inte, passa på att lära ingredienserna på spanska!
Som är en populär workshop där man gör majstortillas och andra typer av mexikanska rätter baserat på majsmjöl. Vi gör också chilisåser från grunden. Vi gör t ex en vegansk maträtt tillsammans och jag gör en traditionell mexikansk rätt i förväg - till exempel långkokt marinerat fläskkött och någon vegetarisk maträtt. Sen avnjuter vi maten tillsammans med era tortillas och salsas.
Innehåll:
Ingår:
Datum:
Juni
Onsdag 22 juni kl 17.30 till kl 20
Torsdag 23 juni kl 17.30 till kl 20
Onsdag 29 juni kl 17.30 till kl 20
Torsdag 30 juni kl 17.30 till kl 20
Juli
Fredag 1 juli kl 17.30 till kl 20
Augusti
Fredag 12 augusti kl 17.30 till kl 20
Lördag 13 augusti kl 11 till kl 14
Söndag 14 augusti kl 11 till kl 14
Boka:
e-mail: workshop@lamexicana.se
Maiz som supermat:
-"Nixtamaliserad" och dess betydelse
-Varianter av majssorter som används och fungerar i det dagliga livet
-Majstransformation (tortillas, tamales, ritualer med mera
-Hur man gör din egen maizdeg
-Transformation av den nixtamaliserade majsen (tortillas, tlacoyos, tlayudas e.t.c)
Olika typ av salsas.
I mexiko finns det nog like många salsor som det finns mexikaner.
Vi gör några olika variationer. :)
Tamales
Mexikansk och latinamerikansk rätt bestående av majsdeg med fyllning av kött och chilisås eller annat inslaget i ett majskolvsblad. Tamales betyder "något som är insvept"
ÖPPETTIDER
Det ska uppdateras i januari 2022
ADRESS
Stålverksgatan 2
417 07 Göteborg
(Infart 13 från Ringögatan, närmast hamnen)
© Copyright. All Rights Reserved.